open-navfaktor-logo
search
Uvijek isti statisti
Je li Putin lažirao poruku sa vojnicima: Ko su ljudi koji su stalno s njim na fotografijama?
Služba za odnose s javnošću ruskog predsjednika saopćila je kako je Vladimir Putin posljednjeg dana 2022. godine posjetio štab Južnog vojnog okruga u Rusiji odakle je uputio i novogodišnju čestitku svim Rusima.
01.01.2023. u 14:09
get url
text

Putin je posjetio štab Južnog okruga koji se nalazi u Rostovu na Donu odakle je poslao devetominutnu novogodišnju čestitku, glasila je vijest. 

Dok je izgovarao poruku iza njega su stajali vojnici. Ili možda nisu?

Sumnju da je sve najmješteno i da je Putin zapravo bio okružen provjerenim statistima izazvalo je prisustvo jedne žene iza njegovih leđa. 

- Jedan od Putinovih omiljenih "glumaca" koje koristi u svojim insceniranim slikanjima s "pravim" Rusima. Više puta je koristio iste "glumce" jer vjeruje da ga neće pokušati ubiti, za razliku od onoga što bi se moglo dogoditi da je imao kontakt sa stvarnim ljudima - primjećuju na društvenim mrežama. 

I kada se malo "zagrebe ispod površine" čini se da je žena sa fotografije Sergukhina Larisa Borisovna, koja je poslužila kao statista u brojnim situacijama gdje se Putin pojavljivao u javnosti okružen s "običnim ljudima", ali samo naizgled. 

Pozirala je kao mornar, ali i kao vjernica u crkvi te u nizu drugih videa - zajedno s nekoliko muških kolega.

Internetski "detektivi" prepoznali su iste likove na brojnim drugim snimkama - uključujući kampiranje i Putinove sastanke uz doručak. 

Larisa Sergukhina, ukoliko je to zaista ona, je članica Komisije regionalne dume za praćenje zakonodavstva.

 

Sumnja se da su joj se muški suradnici pridružili na brodu, kao i na crkvenoj službi na kojoj je fotografisana sa Putinom.

Putin je kritikovan zbog korištenja "plaćenih glumaca" u svom posljednjem očajničkom pokušaju glumljenja podrške svojoj katastrofalnoj invaziji.

Predsjednik Rusije je već u maju ove godine optuživan za lažiranje javnih istupa korištenjem glumaca.

Sumnjalo se da je namjestio posjet vojnoj bolnici u Moskvi nakon što je jedan od "pacijenata" navodno prepoznat iz prethodnog posjeta tvornici.

Tvrdilo se da Putin zapošljava marionete od povjerenja kako bi mogao izbjeći bilo kakav kontakt s pravim Rusima.

Osim nagađanja oko njegovih vojnika, pod sumnjom je i Putinovo zdravstveno stanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.