Subota, 11.07.2020.

MUP KS

Jedan privođen nakon smrti mještanina u Bojniku: Uhapšeni provalnici, pronađen alat vrijedan 120.000 KM

Sarajevska policija uhapsila je jučer dvije osobe zbog krađe profesionalnog skupocjenog alata namijenjenog za autoservise.

Kako saznajemo, pripadnici Odjeljenja za imovinske delikte uhapsili su Aldina V. (26), rođenog u Njemačkoj, i Edina H. (42), rođenog u Zvorniku, obojica nastanjeni u Sarajevu.

Dovode se u vezu sa teškom krađom u prodajni centar "AFA RACING" d.o.o u ulici Nova željeznička stanica, općina Vogošća, a koja je počinjena u periodu od 2. do 5. novembra prošle godine.

Ukradene alate preprodavali su po nekim autoservisima.

Riječ je o skupocjenim alatima, čija je ukupna vrijednost oko 120.000 maraka, a većina ukradenih predmeta je pronađena tokom pretresa više stambenih i pratećih objekata koje koristi Aldin V. na području općine Novi Grad Sarajevo.

VEZANI TEKST - Sarajevska policija o pronalasku tijela Hajrulaha Š. u Bojniku

Iz MUP-a KS je saopćeno da su uhapšeni predati u službene prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba, te da je u toku rad na dokumetovanju ovog krivičnog djela.

Edin H. je nedavno privođen zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa razbojničkom krađom u naselju Bojnik, prilikom koje je smrtno stradao mještanin tog naselja Hajrulah Š.

Kad je u pitanju istraga njegove smrti, iz MUP-a KS nam je rečeno da je rad na utvrđivanju okolnosti tog događaja, kao i na identifikaciji osoba koje su počinile nekoliko provala u tom naselju još u toku.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh