open-navfaktor-logo
search
Vico vs Bogoljub
Jedan Zeljković mijenja trenere kao čarape, drugi ljubomorno čuva Peteva
Bogoljub Zeljković, brat Vice Zeljkovića, prvog čovjeka Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine baš i nema milosti prema trenerima.
07.04.2022. u 11:31
get url
text
get url
text

Bogoljub je član uprave banjalučkog kluba, a ako je suditi prema istupima u medijima, povlači sve konce u Borcu, a nakon što se Vico povukao s predsjedničke funckije u klubu i zasjeo u fotelju predsjednika FSBiH.

Vico Zeljković na "mišiće" je imenovao Ivayla Peteva na klupu fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine. Od tada ga ljubomorno čuva. Zmajevi su odigrali najneuspješnije kvalifikacije u historiji, atmosfera oko nacionalnog tima dugo nije bila gora. O tome najbolje govori ambijent na posljednjim prijateljskim utakmicama Zmajeva s Gruzijom i Luksemburgom na Bilinom polju.

Za razliku od Vice, Bogoljub baš i nema strpljenja.

VEZANI TEKST - Maksimović: Ivković u Borac nije došao kao sportski direktor, vrijeme za alarme u Tuzli
 

Borac je u sezonu u kojoj brani titulu prvaka Bosne i Hercegovine ušao s visokim ciljevima. Ljestvica je u finišu prvenstvene utrke spuštena. Cilj je izaći na euroscenu. Banjalučani će ove godine ostati bez trofeja jer su zaustavljeni u četvrtfinalu Kupa BiH.

Sezonu u gradu na Vrbasu na klupi tima počeo je Marko Maksimović, 38-godišnjak koji je s Borcem prošle sezone senzacionalno nadoknadio minus 13 za Sarajevom i "pokorio" Premijer ligu BiH.

Maksimović je u ovoj sezoni na klupi sjedio dva kola, a nakon teškog poraza u Sjevernoj Irskoj od Linfielda u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu (4:0), digao je sidro.

Maksimovića je na klupi naslijedio strateg iz Srbije Zoran Milinković. Dva poraza (Posušje i Zrinjski) presudila su Milinkoviću koji je obaviješten za više nije šef struke.

Mnogo duže od prethodnog dvojca na klupi se zadržao Nemanja Miljanović. Trener koji je došao iz omladinske škole kluba sjedio je na klupi 20 premijerligaških susreta. Sa skorom od 10 pobjeda, devet remija i jednim porazom oprostio se od prvog tima.

VEZANI TEKST - Kriza u Borcu: Zašto je Stojan Vranješ razbio telefon nakon izmjene?
 

Ekspresno su reagirali u Borcu i pronašli Miljanoviću zamjenu. Ponovo nisu išli dalje od svog stadiona. Kao zapeta puška čekao je Tomislav Ivković. Bivši golman je sezonu počeo kao trener Želje, a onda u zimskoj pauzi s Grbavice stigao u Banju Luku i to u ulozi sportskog direktora.

Ivković će debitovati protiv nezaustavljivog Zrinjskog, a da li će dočekati kraj sezone, pitanje je.

Borac je tokom sezone ostao i bez okosnice tima koji je osvojio titulu. Uz mnogo turbulencija Banju Luku napustio je Stojan Vranješ, a njegovim stopama je tokom prijelaznog roka krenuo i Goran Zakarić.

Svakako, ukoliko cilj kluba bude ugrožen, Zeljković(i) se neće libiti da na biro za zapošljavanje pošalju i Ivkovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.