Unikatni Hyundai

Jedini kabriolet SUV arhitekture sa sedam sjedišta

Objavljeno: 12.09.2018. u 08:45

Hyundai je napravio još jedan iskorak. Nakon poplave SUV-ova, okuražili su se i ponudili toples izdanje

Hyundaijeva regionalna ispostava za Australiju odlučila je jednom primjerku odsjeći krov

Malo je onih koji se sjećaju da je pomalo zaboravljeni Murano bio prvi SUV novog doba u crossover izdanju, a trenutno uz beskrovni Range Rover svi čekaju 2020. godinu i premijeru Volkswagenova T-Roca u verziji kabrioleta. Hyundai, pak, već sada ima jedan primjerak svog velikog SUV-a u takvom izdanju.

Da, radi se o jednom i jedinom primjerku modela Santa Fe, kojem je Hyundaijeva regionalna ispostava za Australiju odlučila jednom primjerku odsjeći krov. A razlog je vrlo jednostavan i kad se bolje razmisli logičan - svako ko je pokušao fotografirati enterijer svog automobila zna koliko je to komplicirano. Kad ne bi bilo krova, takva radnja bi bila lakša, a Hyundaijevi reditelji reklama su imali upravo tu mogućnost.

I tako je nastao Santa Fe cabrio, jedan i jedini kabriolet SUV arhitekture sa sedam sjedišta. Australski CarAdvice je dobio priliku provozati se njim, a ovo su njihovi dojmovi.  

Izvor:   Index.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije