open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Jednokratna pomoć za 93 porodilje
U Općini Centar 93 porodilje dobile su jednokratnu novčanu pomoć, a cilj je povećanje nataliteta u ovoj općini.  
28.08.2018. u 16:45
get url
text

– Svake godine se povećava broj novorođenih beba što je dobar znak i to me posebno raduje. Danas ćemo podijeliti 33.000 maraka pomoći za naše porodilje. Pored ovog projekta općinska administracija realizuje projekat medicinski potpomognute oplodnje, koji se pokazao veoma uspješnim i gotovo 95 posto bračnih parova koji su obuhvaćeni ovim projektom vantjelesne oplodnje će postati roditelji - kazao  je načelnik Nedžad Ajnadžić. 

Ovom prilikom je 78 porodilja dobilo po 300 KM po osnovu rođenja prvog i drugog djeteta, njih deset po 500 KM po osnovu rođenja trećeg djeteta, pet porodilja po 1.000 KM po osnovu rođenja četvrtog i svakog narednog djeteta.

Kako je pojasnila Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar, tokom ove godine računajući i današnje porodilje, kroz pomenuti projekat uručena je pomoć za 344 porodilje. U ovogodišnjem budžetu Općina Centar je za realizaciju ovog projekta obezbijedila iznos od 150.000 maraka.

Ovaj projekat Općina Centar realizuje od 2013. godine sa ciljem poboljšanja nataliteta na području ove lokalne zajednice i šire i ujedno predstavlja finansijsku potporu porodicama za opremanje novorođenčadi, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.