open-navfaktor-logo
search
Fatalna zabava
Jednomjesečna beba umrla nakon što joj je djed dao da popije gutljaj alkohola
Djed je držao dječaka u naručju i predložio zdravicu, a neko od prisutnih ga je počeo zadirkivati da on ne može popiti svoje piće prije nego što ga beba proba
25.12.2019. u 12:27
get url
text

Novorođenče iz Kine umrlo je nakon što mu je djed dao da popije gutljaj alkohola.

Neimenovani muškarac predložio je zdravicu na zabavi koja je organizovana povodom toga što je beba napunila mjesec, a potom dao djetetu da popije malo njegovog pića, piše Mirror.

Dječaka je potom uzela mama, a nakon što je počeo teško disati požurili su u bolnicu, gdje je preminuo.

Prijatelji i porodica novorođenčeta okupili su se 12. jula u kući njegovih roditelja u Pekingu, kako bi tradicionalno proslavili to što je beba napunila mjesec, piše Sin Chew Daily.

Djed je držao dječaka u naručju i predložio zdravicu, a neko od prisutnih ga je počeo zadirkivati da on ne može popiti svoje piće prije nego što ga beba proba.

Navodi se kako je djed "popustio pritisku", i ulio malo alkohola u usta svog unuka.

Male količine alkohola mogu otrovati djecu i potencijalno dovesti do smrti. Njihova sićušna tijela alkohol apsorbiraju brže nego je to slučaj kod odraslih, tvrde medicinski stručnjaci.

Alkohol utječe na nervni sistem, uzrokujući pad šećera u krvi što može dovesti do kome, dok se brzina otkucaja srca i krvni pritisak mogu usporiti i na fatalnu razinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.