open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz Tužilaštva
Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za ubistvo u Širokom Brijegu
Sudija za prethodni postupak kantonalnog suda u Širokom Brijegu nakon održanog ročištam, donio je rješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora za T. K. (46), osumnjičenog za ubistvo Z. B. (58) u Kočerinu kod Širokog Brijega .
07.04.2022. u 22:40
get url
text

Ova informacija potvrđena je iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, koje je pritvor zatražilo zbog postojanja opasnosti od bijega, osnovane bojazni da će ometati istragu, zbog počinjenja posebno teškog krivičnog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

- Tužilaštvo će nastaviti intenzivan rad u cilju okončanja istrage u ovom kaznenom predmetu - kazala je glasnogovornica Tužilaštva ZHK Petrunjela Matijević.

Podsjetimo, pripadnici Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona preksinoć su oko 19.30 sati na širem području Kočerina kod Širokog Brijega, uhapsili T. K. (46), koji je osumnjičen za ubistvo.

On se sumnjiči da je u ponedjeljak oko 23.40 sati u porodičnoj kući u mjestu Kočerin s više hitaca iz vatrenog oružja usmrtio Z. B. (58) iz mjesta Broćanac, općina Posušje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.