open-navfaktor-logo
search
DZ Zenica
Još nemamo informaciju od koga trebamo naručivati kisik
Javna ustanova Dom zdravlja Zenica je nakon sazanja da ni jedna firma nije ovlaštena za isporuku medicinskog kisika ustanovama primarne zdravstvene zaštite, tražila od nadležnih informaciju o daljem postupanju, ali kako tvrde, povratnu informaciju još nikada nisu dobili.
01.10.2021. u 21:41
get url
text

- Budući da nadležni nisu dali uputu od koga smijemo naručiti medicinski kisik, ovim putem ih i na ovaj način molimo da se čim prije očituju o ovom pitanju. U krajnje nezahvalnoj situaciji nalaze se ne samo zenički, nego svi domovi zdravlja u našoj zemlji, odnosno pacijenti koji se liječe na primarnom nivou zdravstvene zaštite - navode u saopćenju.

Posebno apeliraju građanima Zenice da imaju razumijevanje za problem koji su prouzrokovali nadležni organi u vezi sa snabdijevanjem medicinskim kisikom te ističu da su dovoljne količine medicinskog kisika osigurane u Službi hitne medicinske pomoći i COVID ambulanti. 

- Na kraju, uvjereni smo da će potreba za hitnim očitovanjem nadležnih i činjenica da je zdravlje građana na prvom mjestu ovoga puta nadvladati političke malverzacije koje nikako ne trebaju i ne smiju biti korištene u zdravstvu i na štetu zdravlja građana - saopćeno je iz Doma zdravlja Zenica. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.