open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Jovan Gavrić osuđen za razbojništvo: Kaznu od šest godina primio sa osmijehom
Gavrić je proglašen krivim za napad na braću Aleksandra i Njegoša K. u Banjoj Luci 2014. godine, kada su obojica braće zadobili teške tjelesne povrede, a od Aleksandra je ukradena torbica sa 100 KM
23.05.2019. u 13:47
get url
text

Jovan Gavrić osuđen je danas u Okružnom sudu Banja Luka na šest godina zatvora za razbojništvo počinjeno prije pet godina, a izricanje kazne primio je sa osmijehom na licu.

Gavrić je proglašen krivim za napad na braću Aleksandra i Njegoša K. u Banjoj Luci 2014. godine, kada su obojica braće zadobili teške tjelesne povrede, a od Aleksandra je ukradena torbica sa 100 KM.

Sudija Pane Gavrić kazao je da je optuženom prilikom odmjeravanja kazne uzeto u obzir da je i do sada činio ista ili slična krivična djela, ispoljavajući nasilje prema drugim osobama.

Gavrić je djelo počinio zajedno sa Milanom Malićem, Ratomirom Vožni i Dženanom Juzbašićem, ali je protiv njega ranije razdvojen postupak.

Malić i Vožni su ove godine pravosnažno osuđeni u Vrhovnom sudu RS na ukupno devet godina zatvora, za spomenuto djelo.

Prema presudi, nasilnici su Aleksandra K. napali 24. juna 2014. u banjalučkoj ulici Miše Stupara u namjeri da mu otmu torbicu. U napadu je učestvovao i Dženan Juzbašić, koji je u međuvremenu preminuo.

Toga dana Aleksandru je prvi prišao Gavrić i zatražio da mu da novac, a kada je on to odbio, udario ga je pesnicom u glavu. Tada se u tuču uključio i Malić, a Aleksandar je uspio da pozove brata Njegoša, kojeg je zatim Gavrić udario u glavu.

Tokom tuče, neko od napadača je Njegoša oštrim predmetom ubo u grudi, nakon čega su razbojnici oteli torbicu Aleksandru sa 100 KM, dokumentima i ključevima od "mercedesa", te po dolasku policije pobjegli u nepoznatom pravcu.

Gavrić je neko vrijeme bio u bjekstvu, a pravosudnim organima RS je izručen na osnovu međunarodne i centralne potjernice koja je za njim raspisana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.