open-navfaktor-logo
search
Zabavljao se
Kako je Capello transformirao Ibrahimovića u Juventusu
Legendarni trener Fabio Capello objasnio je kako je gurnuo Zlatana Ibrahimovića u pravom smjeru, dok su sarađivali u Juventusu.
26.04.2020. u 12:13
get url
text

Šveđanin je došao u Juve 2004. godine iz Ajaxa, a Capello je objasnio da je Ibrahimoviću tada nedostajao ubojiti mentalitet koji je naknadno pokazao u karijeri.

- Zlatan je stigao iz Ajaxa, igrao je samo za zabavu, golovi za njega nisu bili obavezni - rekao je Capello za Sky Sport.

- Uzimajući u obzir potencijal koji je imao, morao je više tražiti gol i prestati se igrati kao da je cirkus. Morao sam ga natjerati da shvati ovu stvar kako bih ga učinio tako sjajnim igračem. To još uvijek dokazuje, sada kada ima 38 godina. Sve se svodilo na njega. Davao sam mu prijedologe i on je to provodio u praksi - rekao je Capello.

Ono što je uspio uraditi s Ibrahimovićem, Capello nije uspio sa Antoniom Cassanom.

- Zbog njega najviše žalim. Nisam ga uspio učiniti sjajnim igračem kakav je mogao biti. Naporno sam radio, ali nisam to učinio. Čuo sam se s njim prije nekoliko dana. Njegova supruga ga je dovela u red. Pitao sam ga zašto se nije oženio u 21. godini - poručio je Fabio Capello.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.