open-navfaktor-logo
search
Osudio Bećirovićev potez
Kako je Mirsad Hadžikadić prije četiri godine napustio predizbornu debatu
Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, napustio je sinoć studio N1 na samom početku emisije "Pressing".      
22.09.2022. u 12:58
get url
text

Mirsad Hadžikadić je potez Denisa Bećirovića ocijenio kao poniženje za sve građane BiH, ali i medijske struke, političke profesije te da je iznevjerio vlastitu kandidaturu za najčasniju poziciju u jednoj državi.

- Bilo mi je drago kada sam vidio da je jedan od mojih protivkandidata Denis Bećirović prihvatio poziv na javnu debatu na N1 televiziji. Nadao sam se da je to znak postojanja svijesti i odgovornosti prema građanima, da se naš glas o važnosti javnih debata čuo. Ipak sam pogriješio - rekao je Hadžikadić.

Međutim, predsjednik Platforme za progres zaboravlja da je on istu stvar uradio 2018. godine u debatnoj emisiji Federalne televizije, još dok je bio nezavisni kandidat. Naime, on je debatu napustio odmah na početku iz protesta jer, prema njegovom mišljenju, FTV u debatnim emisijama "favorizira pojedine kandidate za Predsjedništvo BiH". Ranije je uputio i prigovor Regulatornoj agenciji za komunikacije u kojem je postavio pitanje zašto je uredništvo FTV podijelilo debate s kandidatima u dvije emisije, gdje su u jednu emisiju pozvani kanidati vodećih političkih stranaka, a u drugu kandidati manje prominentnih stranaka, odnosno, nova lica na političkoj sceni, piše Stav.

Tada su se u emisiji FTV-a predstavili kandidati za Predsjedništvo BiH Amer Jerlagić, Senad Šepić, Jerko Ivanković Lijanović, Boriša Falatar, a nakon toga Šefik Džaferović, Denis Bećirović, Fahrudin Radončić, Željko Komšić, Diana Zelenika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.