open-navfaktor-logo
search
Drama na Koševu
Kako je Sarajka savladala lopova: "Niti je on popuštao moj novac, niti sam ja njega"
Razbojnika je, opisuje nam, uhvatila s leđa ispod pazuha i nije ga puštala, a u cijelom tom metežu on ju je uspio udariti glavom u lice i nogom u nogu, ali nije popuštala
21.07.2019. u 17:14
get url
text

Stanovnici sarajevskog naselja Koševo svjedočili su nedavno sceni sličnoj onim iz holivudskih filmova: žena, od nekih 60-tak kilograma trči za muškarcem, zaskače ga s leđa, hrve se s njim i gomba, da bi joj nakon prvobitnog šoka u pomoć pritrčale komšije, a u sve se na kraju umiješala i policija.

Ali, krenimo redom.

"Glavna glumica" iz opisane scene (identitet poznat redakciji) vlasnica jedne od radnji u ovom naselju, nekoliko minuta prije cijele ove drame u gepek svog automobila ostavila je tašnu u kojoj se nalazila veća količina novca od pazara, kao i svi njeni dokumenti i lične stvari. Potom se vratila u radnju na desetak minuta, a lopov, koji je vjerovatno "upratio" šta se dešava, u međuvremenu je razbio zadnje bočno staklo na automobilu i ukrao tašnu s novcem.

Vrativši se do vozila, žena je odmah shvatila šte se desilo i bez razmišljanja krenula da traži lopova po naselju.

- U jednom trenutku sam ga vidjela na nekih 20-tak metara ispred mene kako vadi stvari iz tašne i baca tašnu, novčanik... Instinktivno sam potrčala za njim uz stepenice i kad sam ga stigla, jednostavno sam ga zaskočila s leđa. On se iznenadio i počeo da viče: Šta ti je? Jesi li normalna? - opisuje nam svoje iskustvo ova Sarajka.

Kako kaže, uopće nije razmišljala, jer je bila bijesna i ljuta i samo je željela da uhvati lopova i vrati svoj pošteno zarađeni novac.

Razbojnika je, opisuje nam, uhvatila s leđa ispod pazuha i nije ga puštala, a u cijelom tom metežu on ju je uspio udariti glavom u lice i nogom u nogu, ali nije popuštala.

- Par puta smo pali na zemlju, ali niti je on popuštao moj novac koji je držao u ruci, niti sam ja puštala njega. Tada su pritrčale i komšije, među kojima je bilo i muškaraca i konačno smo ga savladali, a on je novac gurnuo u donji veš. Zatim je stigla i policija, koja ga je privela - priča nam ova Sarajka, koja je na kraju ipak, doduše privremeno, ostala bez novca za koji se tako grčevito borila.

- Novac je izuzela policija kao dokazni materijal. Jedino bih voljela da sam mu ga uspjela oteti prije nego što su oni došli. Ovako sam opet ostala bez para, iako sam stigla lopova. A znamo koliko kod nas traju sudski postupci - kaže nam se ova Sarajka.

Dodaje da su se svi koji su se zatekli na mjestu događaja, kao i oni što su čuli šta se desilo, čudili njenoj reakciji.

- To se jako često dešava, tek sam nakon što se meni ovo dogodilo čula priče da se lopovi stalno vrte ovdje po naselju. Žena mi je pričala da joj je nedavno nekakav mladić od 16 godina oteo torbu, a ona je samo stajala i plakala. Ja sam, eto, reagovala drugačije - zaključila je naša sagovornica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.