open-navfaktor-logo
search
Vizija bolje BiH
Kako Mašić i SDP pozivaju mrtve da glasaju i zahvaljuju im na učešću u anketi
I ne samo da je odlučio pozvati mrtve da glasaju, aktuelni federalni zastupnik u ovom slučaju otišao je i korak dalje, pa je među njima prethodno proveo anketu, a onda im u pismu zahvalio na učešću
04.10.2018. u 15:53
get url
text

U Socijaldemokratskoj partiji BiH, od kako su čuli da na biračkom spisku ima mnogo ljudi koji nisu među živima, odlučili su obratiti se i toj populaciji i pozvati ih da izađu na izbore i glasaju za SDP.

Damir Mašić, predsjednik KO SDP-a BiH Sarajevo, uputio je građanima BiH pisma u kojima govori o "viziji bolje BiH" sadržanoj u "Planu 10" ove stranke. Na početku pisma Mašić će obraća ljudima imenom, uz obavezno "dragi gospodine".

I ne samo da je odlučio pozvati mrtve da glasaju, aktuelni federalni zastupnik u ovom slučaju otišao je i korak dalje, pa je među njima prethodno proveo anketu, a onda im u pismu zahvalio na učešću.

- Prije svega, zahvaljujemo Vam se na učešću u anketi koju je organizovala NVO CEI čiji je cilj bio da zajedno s Vama razmotrimo rješenje kako zaustaviti odlazak mladih i smanjiti previsoke troškove života građana Bosne i Hercegovine, te što ste prepoznali SDP BiH i naš Plan 10 kao zajedničku viziju bolje BiH za sve nas – piše Mašić.

Na kraju poručuje: "Vaš glas za SDP i glas Vaših članova porodice za SDP treba biti glas za bolji život u našoj zemlji, jer ovo je naša zemlja".

Jedno ovakvo pismo na Facebooku je objavio sin čovjeka na kojeg je pismo naslovljeno, uz komentar: "A moj babo preselio prije 3 godine. Svaka vam čast.“

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.