CIK BiH

Kako se finansiraju izborne kampanje i stranke

Objavljeno: 03.09.2018. u 15:32

Uz podršku Vijeća Evrope, Centralna izborna komisija BiH je izradila Praktikum za finansiranje izborne kampanje i političkih stranaka

Praktikum omogućava predstavnicima političkih stranaka i nezavisnim kandidatima da steknu i prošire znanja o propisanim izvorima finansiranja političkih stranaka i finansiranju izborne kampanje, rokovima, sadržaju i načinu podnošenja finansijskih izvještaja. 

Sadrži jasna i precizna uputstva o finansiranju političkih stranaka i finansiranju izborne kampanje, odredbe Zakona o finansiranju političkih stranaka, relevantne odredbe Izbornog zakona BiH i podzakonskih akata, iskustva Centralne izborne komsije Bosne i Hercegovine u provođenju Zakona o finansiranju političkih stranaka i primjere iz prakse - saopćeno je iz CIK-a.

Praktikum za finansiranje izborne kampanje i političkih stranaka je dostupan na web stranici Centralne izborne komisije BiH, a u štampanom izdanju bit će distribuiran političkim subjektima.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije