open-navfaktor-logo
search
(Ne)logično
Kako su ocijenjeni Zmajevi za poraz protiv Ukrajine?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je okončala najneuspješniji kvalifikacioni ciklus u historiji.
17.11.2021. u 12:36
get url
text

Zmajevi su na Bilinom polju poraženi od Ukrajine sa 0:2, a selektor Ivaylo Petev na teren je poslao kombinovani sastav. Zbog povreda nije bilo Edina Džeko i Seada Kolašinca, a Miralem Pjanić je izbačen iz tima zbog nediscipline...

Uprkos evidentnom manjku kvaliteta, bh. tim se nije predavao bez borbe. U nekoliko navrata naši igrači su zbog požrtvovane igre nagrađeni aplauzima. Ali to nije bilo dovoljno da se ugroze Ukrajinci... Kakve su ocjene na portalu SofaScore dobili Zmajevi za sinoćnji nastup?

Iako je imao nekoliko solidnih intervencija, najlošiju ocjenu od startera dobio je golman Vasilj (6.2), dok su nešto bolje prošli Luka Menalo (6.3), Amer Gojak i Ermedin Demirović (6.4).

Najbolje ocijenjeni reprezentativac BiH je Adnan Kovačević, koji je ničim izazvan, zadužio i kapitensku traku Zmajeva. Kada su rezervisti u pitanju, Adi Nalić je najslabije ocijenjen (6.4), a Rade Krunić je dobio najbolju ocjenu (6.9).

Epitet igrača utakmice ponio je Oleksandr Zinchenko. Fudbaler Manchester Citya dobio je 8.1, dok je golman Georgiy Bushchan dobio ocjenu 7.6. Najslabije ocijenjen igrač na utakmici bio je Roman Yaremchuk (6.0).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.