open-navfaktor-logo
search
Mladost za historiju
Kalesijci u osmini finala Kupa: Nekadašnji kick-bokser uništio bivšeg prvaka BiH
Mujkanović je Trebinjce u Hercegovinu ispratio sa tri gola i tako izbio na vrh liste strijelaca Kupa Bosne i Hercegovine
20.09.2018. u 15:53
get url
text

Mladost iz Kikača najveće je iznenađenje ovogodišnjeg Kupa Bosne i Hercegovine.

Pobjedom protiv Leotara u šesnaestini finala rezultatom 3:2, kalesijski klub, koji se takmiči u Prvoj ligi TK, ostvario je historijski uspjeh.

Prethodno su Kikačani u Kupu FBiH eliminirali Budućnost, nakon čega su i ostvarili plasman u najmasovnije klupsko takmičenje, pa je pobjeda protiv bivšeg prvaka Bosne i Hercegovine stigla kao šlag na tortu.

Junak utakmice protiv Leotara bio je Semir Mujkanović, napadač Mladosti i bivši igrač Željezničara, Slobode, Drine...

Mujkanović je Trebinjce u Hercegovinu ispratio sa tri gola i tako izbio na vrh liste strijelaca Kupa Bosne i Hercegovine.

Ovaj 30-godišnjak u ovoj sezoni je nastavio gdje je stao u prošloj. Mujkanović je, naime, u prošloj sezoni za Mladost postigao više od 40 golova, što ga čini najboljim strijelcem u BiH.

Mogao je napadač Mladosti napraviti znatno bolju karijeru, ali povrede i nekoliko operacija koljena kod doktora Nemeca učinile su svoje. Javnosti je manje poznato da se Mujkanović ranije okusio i u kick-boksu kod Salke Zildžića.  Mujkanović je pet puta osvajao titulu državnog prvaka, dok je u dva navrata bio prvak Balkana.

{$galerijaFotografija}

Pored Mujkanovića mlađeg, za uspjeh je svakako zaslužan i Mujkanović "senior", odnosno Senad Mujkanović, predsjednik ovog kluba, a ujedno i prvi čovjek tuzlanske Slobode.

Ovo je nagrada i za dobar rad, naročito na infrastrukturi. Kikačani imaju moderne svlačionice, uređen klupski restoran, nedavno su uz pomoć navijača i prijatelja kluba izgradili i tribinu. Ni julske poplave koje su izazvale haos na terenu i gotovo uništile travnjak nisu ih pokolebale. Nasuprot, iz svega su izašli jači, što pokazuju rezultati.

U Mladosti s nestrpljenjem čekaju ponedjeljak i epilog žrijeba, kada će saznati i protivnika u osmini finala. Naravno, to mogu biti Sarajevo, Sloboda, Široki Brijeg, Zrinjski. Koga god da im kuglice dodijele, u Kikačima će biti još jedna fešta.

selmir mujkanovic1.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.