Kardinal Puljić i premijer Nenadić su razgovarali i o aktuelnoj situaciji u vezi s pandemijom koronavirusa u Kantonu Sarajevo i šire, saopćeno je iz press službe Kantona Sarajevo.

Premijer je informirao kardinala o poduzetim mjerama s ciljem prevencije i zaštite, kao i liječenja oboljelih od koronavirusa u Kantonu Sarajevo.

Kardinal je ocijenio da se KS ozbiljno i posvećeno bavi ovim pitanjima te upoznao premijera kako u redovima svećenstva u Kantonu, na sreću, nema oboljelih.

Dodao je i kako se ove godine Uskrs ponovno u Sarajevo obilježava na poseban način jer se svete mise sa većim brojem prisutnih vjernika neće moći organizirati.

- Planirali smo da se mise prenose putem javnih servisa u petak, subotu i nedjelju - najavio je kardinal Puljić.

Premijer i kardinal su se složili da je ovo vrijeme u kome se treba pridržavati preporuka stručnih tijela i nadležnih institucija, poštivati sve date naredbe jer je ovo iskušenje u svjetskim okvirima koje će sigurno brže proći ukoliko budemo disciplinovani.

- Očigledno je da se krug zatvara i da tamo gdje je pandemija počela prije par mjeseci nazire se njeno smirivanje i vidi se svjetlo na kraju tunela - konstatovao je premijer Nenadić te ponudio kardinalu Puljiću svaku vrstu pomoći i podrške.

Kardinal se zahvalio na uskršnjim čestitkama te uputio pozdrave i blagoslov svim građanima Kantona Sarajevo.