open-navfaktor-logo
search
Faktor saznaje
Kleptomanka Sabaheta Džindo sinoć sa Psihijatrije odvedena u KPZ Tunjice
Najpoznatija bh. kleptomanka Sabaheta Džindo (61) koja je uhapšena u Banjoj Luci, sinoć je sa banjalučke Psihijatrije odvedena u Kazneno - popravni zavod Tunjice, saznaje Faktor.
15.09.2020. u 12:04
get url
text

Kao što smo jučer objavili,  Osnovni sud u Banjoj Luci odredio joj  je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je ukrala 2.350 KM iz  jednog banjalučkog frizerskog salona. Džindo je zatim pritvorena u Urgentnom odjeljenju Klinike za psihijatriju UKC-a RS-a, jer joj je ranije dijagnostifikovan šizoreni poremećaj koji se ogleda u patološkoj krađi.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičene, te bojazni da će boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo. Apsurdno je da je kao pritvorski razlog navedena "opasnost od bjekstva", dok je osumnjičena smještena u banjalučku Psihijatriju, koja je ustanova otvorenog tipa. To je na kraju rezultiralo da se ona ipak iz bolnice premjesti u zatvor.

- Osumnjičenu su jučer poslijepodne pripadnici Sudske policije RS sproveli u KPZ Tunjice - potvrdio je za Faktor izvor iz istrage.

Džindo je uhapsila banjalučka policija zbog sumnje da je 2. septembra ove godine ušla u banjalučki frizerski salon i iskoristila nepažnju radnice, te iz novčanika u ladici ukrala spomenutu sumu novca. Njen suprug Mirsad Džindo čekao ju je ispred salona, nakon čega ju je odvezao u Sarajevo, a osumnjičen je da je pomogao u ovom krivičnom djelu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.