Savjet iskusnih

Ključne su male stvari, a ovih osam mnogo znače za vaš brak ili vezu

Objavljeno: 05.01.2019. u 09:47

Evo nekih savjeta stručnjaka i sretno oženjenih, koji su na Redditu podijelili svoje savjete

Veze i brakove, kao i sve drugo u životu, čine male stvari. Upravo te male stvari nekad mogu biti presudne za kvalitetanu vezu ili pak njen kraj.

Evo nekih savjeta stručnjaka i sretno oženjenih, koji su na Redditu podijelili svoje savjete.

1. Održavajte higijenu

Sedmično čišćenje prostora u kojem živite je jeftinije od stručnog savjetovanja o braku, a u uz to ćete živjeti i u čistom prostoru.

2. Ne shavatajte sve lično

Kada shvatite da vaš partner ne čini sve da vas povrijedi, stvari će biti lakše. Ako su vas povrijedili, vjerojatno nisu htjeli. Zato im dajte priliku da objasne.

3. Užinite male promjene

Oboje partnera se moraju truditi da izbjegavaju riječi izbjeći riječi "nikad" i "uvijek". Kao u primjeru: "Nikad ne sklanjaš svoje čparape!" ili "Uvijek zaboraviš obrisati sudoper!" Prihvatljive riječi su "rijetko" ili "često". To je sićušan, malen semantički pomak, ali čini veliku razliku kada se raspravlja o tim stvarima.

4. Ne budute tračara

Nemojte nikad ogovarati svoje supružnike, partnere, porodicu ili prijatelje. Ako imate nešto što vam smeta, ne pričajte okolo, obratite se direktno njima.

5. Ne zaboravite na "mi"

Brak i veza su "mi", a ne "ti" i "ja". Zavijek ste dio tima, odnosno tako mora biti ako želite biti dio tima. I spustite iz ruku taj telefon, radite nešto kao "mi".

6. Ne pokušavajte mijenjati svog partnera

Ne možete mijenjati ljude. Možete raditi samo na sebi i poboljšanju svoga života i odnosa prema drugima.

7. Provodite vrijeme udvoje

Komunikacija. Prošetajte zajedno. Stavite se u situacije u kojima ste jedno drugom zabavni. Razgovarat ćete jedno s drugim i obratiti pažnju na onog drugoga.

8. Smirite se

Ništa dobro neće proizaći iz injenice da uvijek oboje tvrdite da ste u pravu. Vrijedi ponekad i popustiti i pustiti da se stvari slegnu. Ne raspravljajte se konstantno.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije