Banja Luka

"Klub 2": Novac od droge "prao" otvarajući firme

Objavljeno: 10.10.2019. u 16:24 Autor: B. S.

Iz istrage saznajemo da su pretresene četiri lokacije, od čega su dvije firme u kojima je osumnjičeni Vidović bio suvlasnik

FOTO: ILUSTRACIJA

U Banjoj Luci su od jutros u toku pretresi u sklopu akcije "Klub 2" usmjerene na otkrivanje djela iz oblasti zloupotrebe droge, a kao što smo ranije objavili, za sada je uhapšena jedna osoba, Armin Vidović (32).

Iz istrage saznajemo da su pretresene četiri lokacije, od čega su dvije firme u kojima je osumnjičeni Vidović bio suvlasnik.

Vidović je odranije poznat policijskim organima, a hapšen je i 2011. godine kada se sumnjičio da je u kući u mjestu Rekavice napravio laboratoriju za uzgoj indijske konoplje i proizvodnju skanka.

- U sklopu akcije "Klub 2" rade se pretresi na lokacijama koje se dovode u vezu sa osumnjičenim.

Sumnja se da je novac koji je stekao od prodaje droge stavljao u opticaj otvarajući firme, u namjeri da prikrije njegovo porijeklo – rekao nam je izvor iz istrage.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije