open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Klub SDA planira pokrenuti smjenu ministra zdravstva KS Harisa Vranića
Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo će ozbiljno razmisliti o pokretanju smjene ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića. 
07.09.2021. u 11:28
get url
text

Kazao je to na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo Mahir Dević, predsjednik Kluba SDA u Skupštini KS, nakon što na sjednicu nije došao ministar koji je trebao odgovarati na pitanja zastupnika na tački dnevnog reda na kojoj se razmatra epidemiološka situacija u KS.

Umjesto ministra Vranića na pitanja zastupnika odgovarala je Aida Pilav, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Međutim, Pilav nije odgovorila na pitanja zastupnika u vezi s vakcinacijom što je izazvalo revolt zastupnika.

Dević je kazao da je Skupština tokom posljednjih nekoliko sjednica obesmišljena.

- Odgovara nam gospođa koja kaže da će odgovoriti na svoja, a neće na pitanja za ministra – kazao je Dević, te dodao:

- Mi ćemo na Klubu SDA vrlo ozbiljno razmisliti da pokrenemo smjenu ministra zdravstva zbog ovakvog odnosa prema Skupštini. Neodgovaranju na pitanja o vakcinaciji, iznošenju vakcina u nekim torbama. Nismo dobili odgovore na veoma važna pitanja. Ovo izlazi iz pristojnog ponašanja.

Zastupnik Zvonko Marić je kazao da je ovakav način ophođenja nadležnih, Ministarstva i Vlade poražavajući s obzirom na to da niko nije delegiran da odgovori na pitanja koja danas postavljaju zastupnici, te da se niko nije udostojio da odgovori na pitanja zastupnika.

- Čini mi se da ovo liči na onu Balaševićevu pjesmu "Uzalud vam trud svirači", u ovom slučaju zastupnici – kazao je Marić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.