open-navfaktor-logo
search
Održali sjednicu
Klub zastupnika SDA u Skupštini TK: Puna podrška radu Vlade i premijeru Tulumoviću
Umihanić ističe da je svih devet zastupnika bilo prisutno na sjednici Kluba zastupnika te da su sve tačke dnevnog reda usvojene bez ijednog glasa protiv
11.10.2019. u 20:56
get url
text
Umihanić: Podrška Vladi TK

Klub zastupnika SDA danas je održao redovnu sjednicu, koja je imala za cilj raspraviti materijale za predstojeće zasjedanje Skupštine Tuzlanskog kantona, zakazano za naredni petak. Također, analizirani su prijedlozi SDA za izmjene Poslovnika o radu Skupštine TK te dvije incijative, jedna kojom se ubrzava polaganje stručnog pripravničkog ispita za doktore medicine, stomatologije i magistre farmacije i druga kojom se porodilištima u Gradačcu i Gračanici obezbjeđuju sredstva za nabavku aparata za ispitivanje sluha kod beba.

- Klub je donio zaključak da daje punu podršku radu Vlade Tuzlanskog kantona i premijeru Denijalu Tulumoviću - kaže Šekib Umihanić, predsjednik Kluba zastupnika SDA u Skupštini TK.

On ističe da je svih devet zastupnika bilo prisutno na sjednici Kluba zastupnika te da su sve tačke dnevnog reda usvojene bez ijednog glasa protiv.

Između ostalog, na dnevnom redu naradne sjednice Skupštine TK biti će izvještaji o radu Kantonalne agencije za privatizaciju, Komisije za koncesije TK, Pedagoškog zavoda TK, JU Odgojni centar TK, Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći, Zavoda za javno zdravstvo TK, JU Služba za zapošljavanje TK, JP Radio televizija TK, JP Međunarodni aerodrom Tuzla, JU Zaštićeni pejzaž "Konjuh" Banovići, Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatnost "Spreča," JU Veterinarski zavod TK, Kantonalne uprave civilne zaštite, JP Šume Tuzlanskog kantona, JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla, JZU Opća bolnica "Dr. Mustafa Beganović" Gračanica, kao i Informaciju o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona. Ove izvještaje o radu za 2018. godinu nije prihvatila aktuelna Vlada TK.

Također, na dnevnom redu će biti izvještaji o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Direkcije cesta TK, kojima se bavila prethodna Vlada TK u tehničkom mandatu i koji nisu dobili zeleno svjetlo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.