Formiranje vlasti

Ko će šta dobiti u KS: Šest stranaka pregovara bez prisustva novinara

Objavljeno: 19.11.2018. u 13:30 Autor: M. R.

Pregovori se danas vode iza zatvorenih vrata, a razlog je jednostavan - prvi put trebalo bi se zvanično početi razgovarati o raspodjeli pozicija i resora u izvršnoj vlasti

Predstavnici šest stranaka nastavili su danas pregovore o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo.  

Današnjem sastanku, čiji je domaćin SDP BiH, pored predstavnika te stranke prisustvuju predstavnici Naše stranke (NS), Demokratske fronte (DF), Naroda i Pravde (NiP), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL).

Za razliku od prošlosedmičnih pregovora, kada su novinarima dozvolili da prisustvuju sastanku, predstavnici šest stranaka ovog puta odlučili su da baš neće biti toliko "transparentni". 

Foto: Muhidin Živojević

Pregovori se tako vode iza zatvorenih vrata, a razlog je jednostavan - danas bi se prvi put trebalo zvanično početi razgovarati o raspodjeli pozicija i resora u izvršnoj vlasti. Nakon sastanka planirane su izjave za medije.

Ovo je treći sastanak predstavnika spomenutih stranaka, koji su u Skupštini Kantona Sarajevo osvojili 24 mandata. Kako je ranije najavljeno, na hitnoj sjednici Skupštine KS 20. novembra razmatrat će se Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu, a Skupštinu će voditi Elmedin Konaković.

Predstavnici šest stranaka su prošle sedmice načelno verificirali 29 nacrta principa na kojima će se zasnivati koalicija u Kantonu Sarajevo.  

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije