Utorak, 19.01.2021.

Formiranje vlasti

Ko će šta dobiti u KS: Šest stranaka pregovara bez prisustva novinara

Pregovori se danas vode iza zatvorenih vrata, a razlog je jednostavan - prvi put trebalo bi se zvanično početi razgovarati o raspodjeli pozicija i resora u izvršnoj vlasti

Predstavnici šest stranaka nastavili su danas pregovore o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo.  

Današnjem sastanku, čiji je domaćin SDP BiH, pored predstavnika te stranke prisustvuju predstavnici Naše stranke (NS), Demokratske fronte (DF), Naroda i Pravde (NiP), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL).

Za razliku od prošlosedmičnih pregovora, kada su novinarima dozvolili da prisustvuju sastanku, predstavnici šest stranaka ovog puta odlučili su da baš neće biti toliko "transparentni". 

Pregovori se tako vode iza zatvorenih vrata, a razlog je jednostavan - danas bi se prvi put trebalo zvanično početi razgovarati o raspodjeli pozicija i resora u izvršnoj vlasti. Nakon sastanka planirane su izjave za medije.

Ovo je treći sastanak predstavnika spomenutih stranaka, koji su u Skupštini Kantona Sarajevo osvojili 24 mandata. Kako je ranije najavljeno, na hitnoj sjednici Skupštine KS 20. novembra razmatrat će se Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu, a Skupštinu će voditi Elmedin Konaković.

Predstavnici šest stranaka su prošle sedmice načelno verificirali 29 nacrta principa na kojima će se zasnivati koalicija u Kantonu Sarajevo.  

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh