- Atak na temeljna ljudska prava, propitivanje sloboda koje su zagarantovane međunarodnim ugovorima i koje čine osnovu svih razvijenih društava u svijetu, dokaz je da se iza lažnog demokratskog predstavljanja može skrivati totalitarna svijest, koja potiče agresivni ateizam i progon vjernika. Naše društvo nepovratno je odbacilo okove diktatorskog režima ustanovljenog na jednoumlju, ali naš narod još pamti bolne uspomene na sistemski pokušaj zatiranja njegovog vjerskog i kulturnog identiteta.

Zabrinjava to što se antimuslimansko raspoloženje ovaj put generira unutar političkog saveza koji čini i stranka koja se želi predstaviti zaštitnicom pravde i časti bošnjačkog naroda. Zašto o islamofobičnim stavovima svojih koalicionih partnera šuti Elmedin Konaković? Zar njegova "Trojka" zaista visi o koncu, pa će čuvajući ministarstava i javna preduzeća, ponovo pristati na najprizemnije uvrede prema bošnjačkom narodu i njegovim svetinjama?

Zar je Narod i pravda zaista društvo jednog lica, pa danas ne postoji nijedan istaknuti član te organizacije koji će dići svoj glas protiv blasfemičnih pogrda Miomirke Melank? Neće jer je to projekat koji nema nikakav politički i ideološki program, nema organizacijsku strukturu, niti hijerarhiju, nema principe, niti one koji bi ih branili - kažu iz KO SDA Sarajevo.