open-navfaktor-logo
search
Javni poziv
Ko se može prijaviti: Za podršku investicijama u seoski turizam 3,5 miliona maraka
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine saopćila je da u, okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje finansira Evropska unija objavljen javni poziv vrijedan 3,5 miliona maraka za podršku investicijama u seoski turizam u BiH.
11.01.2022. u 14:17
get url
text

Cilj je razvoj ekonomskih aktivnosti u seoskim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane pandemijom COVID-19. 

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnosilac prijave i minimalno dva partnera. Podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave, preduzeće ili obrt koji se bavi pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda, javna ustanova i organizacija koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u BiH, nevladina organizacija (NVO) i udruženje sa iskustvom u vođenju projekata razvoja i promocije turističke ponude.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 50 hiljada do 250 hiljada maraka (bez PDV-a). Za svaki projekat, podnosilac prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinansiranje minimalno 15 posto ukupnog iznosa prihvatljivih troškova investicije bez PDV-a (tj. minimalno 15 posto sufinansiranje podnosioca prijave i partnera i 70 posto finansiranje kroz mjeru podrške od strane Projekata EU4AGRI).

Krajnji rok za podnošenje prijava je 7. mart 2022. godine, navodi se u saopćenju Vanjskotrgovinske komore BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.