open-navfaktor-logo
search
Premiership
Kolašinac se vratio u startnu postavu, remi Arsenala i Liverpoola
Oporavljeni fudbalski reprezentativac BiH Sead Kolašinac igrao je za Arsenal do 81. minute susreta
03.11.2018. u 20:22
get url
text
Arsenal - Liverpool 1:1
Arsenal - Liverpool 1:1

Derbi 11. kola engleske Premier lige između Arsenala i Liverpoola okončan je bez pobjednika, a rezultat poslije 90 minuta igre na Emiratesu glasio je 1:1.

Iako su u prvom poluvremenu oba tima imala dobrih prilika za vodstvo, gostima je čak i poništen pogodak Sadio Manea u 19. minuti zbog ofsajd pozicije, prvo poluvrijeme je okončano bez pogodaka.

Dobre prilike za Topnike imali su Xhaka i Mkhitaryjan, dok je u dva navrata u izglednim šansama za Liverpool u prvom poluvremenu bio Van Dijk.

Ipak, sve zanimljivo desilo se u drugom poluvremenu. Redsi su do prednosti stigli u 61. minuti susreta, kada je James Milner s ivice šesnaesterca pogodio nebranjeni dio mreže iza leđa Bernda Lena.

Petnaest minuta prije kraja Van Dijk je ponovo bio u šansi. Nakon konera šutirao je glavom, ali je njemački čuvar mreže na golu Topnika sjajnom reakcijom spasio svoj gol.

Oporavljeni fudbalski reprezentativac BiH Sead Kolašinac igrao je za Arsenal sve do 81. minute, a samo minut nakon što je Zmaja na terenu zamijenio Welbeck, Lacazette je pogodio za 1:1, što će se ispostaviti kao konačan rezultat.

Premier liga, 11. kolo:
Cardiff - Leicester City 0:1
Everton - Brighton 3:1
Newcastle - Watford 1:0
West Ham - Burnley 4:2
Arsenal - Liverpool 1:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.