Krivi su novinari

Kolinda tvrdi da je Jerusalem Post slagao

Objavljeno: 31.07.2019. u 11:48

Iako se ograđuje od skandalozne izjave, svaljujući krivicu na izraelske novinare, Kolinda je sada kazala kako je definitivno došlo vrijeme da se malo porazmisli o odnosima Hrvatske i BiH

Kolinda Grabar-Kitarović odbacila je sve navode iz Jerusalem Posta u vezi sa njenom izjavom o Bosni i Hercegovini. Na pitanje je li rekla kako je BiH "vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama", kazala je: "Apsolutno ne".

- S predsjednikom Rivlinom razgovarala sam u kontekstu onoga što uvijek govorim o BiH i našim susjednim državama i što sam rekla na presicama prije susreta s Rivlinom i Netanyahuom, a to je da želim sve naše susjedne države vidjeti što prije u članstvu u EU. Uopće ne znam kako je došlo do te izjave jer nisam razgovarala ni s jednim novinarom, niti sam davala intervjue ili izjave, osim presica - kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.

O brojnim oštrim reakcijama i osudama iz naše zemlje, kazala je kako su "to komentari na komentare jedne novinarke koja je to pisala".

-Ponavljam, to nisam rekla. A ove žestoke reakcije koje uspoređuju Hrvatsku s fašističkom državom u potpunosti odbacujem, to je totalni nonsens. O tome neću govoriti. Definitivno je došlo vrijeme da se malo porazmisli o odnosima Hrvatske i BiH. Upravo suprotno, u posljednje vrijeme, nažalost, vidimo niz koraka koje BiH poduzima prema Hrvatskoj, a koji su prilično agresivni, od optužbi za nelegalni rad naših tajnih službi do prijetnje pravosudnim tijelima kad je riječ o Pelješkim mostom - kazala je hrvatska predsjednica, piše Večernji list.

Izvor:   Faktor/Večernji list

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije