Izdvaja se autoput A-1 Tarčin - Visoko te magistralni putevi M-17 Konjic - Jablanica i M-5 Lašva - Vitez, kao i putevi na području Bihaća, Prijedora, Doboja i Goražda. Na dionicama pod maglom kolovoz je mjestimično vlažan, pa iz IC BIHAMK-a pozivaju na pojačan oprez. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na prijevojima.

Vozači teretnih vozila se podsjećaju da je zbog sanacije mosta aktuelna zabrana saobraćanja za tu kategoriju na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno na ulazu u Bugojno. Saobraćaj teretnih vozila preusmjerava se na alternativni pravac Bugojno - Donji Vakuf - Travnik -Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije se saobraća na mjestima izvođenja radova. Izdvajaju se dionice autoputa A-1 Sarajevo sjever - Lepenica i Podlugovi - Visoko, dionica autoputa Bosanska Gradiška - Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-17 Konjic - Tarčin, M-6 Domanovići - Stolac, M-5 Jajce - Mrkonjić Grad -Ključ, M-4 Teslić - Karuše, M-5 Donji Vakuf - Travnik, M-16 Banja Luka - Jajce i M-18 Olovo - Kladanj. Na tim dionicama postavljena je privremena signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prijelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.