open-navfaktor-logo
search
Pokrenuta istraga
Komandir policije u Lukavcu odavao službene tajne, pa lagao o tome
Protiv suspendovananog komandira Policijske stanice Lukavac Nermina Bandića otvorena je istraga za odavanje službene tajne i krivotvorenje službene isprave, potvrđeno je u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona
05.09.2018. u 16:51
get url
text
Kantonalno tužilaštvo TK

Nermin Bandić, koji je bio i v. d. načelnika Policijske uprave Lukavac, danas je u Tužilaštvu informiran za šta se tereti, a on je odlučio da svoj iskaz da naknadno, u prisustvu advokata.

- Obavljajući dužnost komandira i načelnika, u junu 2018. godine, imao je u posjedu službeni ispravu MUP-a TK koja je imala određeni nivo povjerljivosti, a podatke iz te isprave prenio je licu za koje su ti podaci bili vezani. Potom, krajem maja 2018. godine, sačinio je službeni akt koji je predao MUP-u TK, a u njemu je iznio lažne podatke o tome da nije imao kontakte sa licem kojem je prenosio povjerljive podatke - rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Kako saznajemo, istragom je utvrđeno da je Bandić imao desetine kontakata sa kriminalno aktivnom osobom.

Bandić je jučer, po nalogu Tužilaštva, ispitan i u MUP-u TK, nakon čega je pušten na slobodu, a izvršen je i pretres stana koji koristi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.