Taekwondo

Kompletirali trofeje: TKD Novi Grad osvojio i Kup BiH

Objavljeno: 15.04.2019. u 09:15

Sarajlije su nastupile sa 32 takmičara, koji su osvojili ukupno 30 medalja

Sarajlije dominirale i u Prijedoru

Takmičari sarajevskog Novog Grada u taekwondou, nakon što su proglašeni najboljom ekipom na prvenstvu Kantona Sarajevo, Prvenstvu Federacije BiH, Prvenstvu BiH osvojili su i Kup Bosne i Hercegovine i time ponovili uspjeh kojim su došli do samog vrha bh. taekwondoa već niz godina.

Taekwondo Kup BiH organizovan je u Prijedoru, u organizaciji TKD Kozara, a okupio je nešto oko 250 takmičara u svim uzrastima.

Tamičari TKD Novi Grad Sarajevo su nastupili sa 32 takmičara i osvojili ukupno 30 medalja i to 15 zlatnih, osam  srebrenih i sedam bronzanih, sa svojim voditeljima Emirom Kaljancom, Alenom Čukurijom i Ednom Abaspahićem, predvođenim predsjednikom kluba i trenerom Harisom Husićem.

U ukupnom poretku klub je osvojio prvo mjesto i zadržao prijelazni pehar, a pored toga osvojene su još i titule za prva mjasta u konkurencijama seniora, seniorki, juniora, kadeta, mlađih kadetkinja, drugo mjesto kod juniorki i treće mjesto u konkurenciji mlađih kadeta.

Za najboljeg juniora Kupa BiH proglašen je član Novog Grada Amar Hadžagić.

- Nakon apsolutne dominacije na kantonalnom, federalnom i državnom nivou, naši takmičari su još jednom dokazali da su najbolji u BiH. Titula najboljih u gotovo svim konkurencijama je konačna nagrada našoj posvećenosti i dugogodišnjem trudu i zalaganju naših takmičara i njihovih roditelja. Nastup naših takmičara na ovom prvenstvu dokaz je našeg kvalitetnog rada i sistematskog pristupa trenažnom procesu i organizaciji - saopćeno je iz TKD Novi Grad. 

U narednom periodu članove Novog Grada očekuju nastupi na turnirima G kategorije, Svjetskom seniorskom prvenstvu, Evropskom prvenstvu za seniore, Evropskom prvenstvu za juniore i kadete od kojih u klubu također očekuju vrijedne rezultate.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije