open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Komšić: BiH će donijeti odluku o članstvu u NATO-u, a Dodik će ponovo učestvovati u tome
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kritizirao je danas istupe predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića vezane za NATO put BiH.
04.07.2020. u 14:17
get url
text

Izetbegović i Komšić su, reagirajući na skandalozan istup ruskog ambasadora Petra Ivancova, podsjetili da je BiH već donijela sve potrebne odluke, zakone i strategije koje se odnose na put ka NATO-u, te da se na tim dokumentima temelje euroatlantske integracije naše zemlje.

VEZANI TEKST - Dodik: Nema puta u NATO, o tome odlučuje RS

Dodik je zatim poručio da ne postoji odluka o članstvu BiH u NATO-u, te da je neće ni biti i da o tome odlučuje entitet RS. Njegovo mišljenje ne dijeli Komšić, koji je ponovo reagirao saopćenjem za javnost.

- Nismo imali ni odluku o MAP-u prije deset godina pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o Pregledu odbrane, pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o knjiženju vojne imovine pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o ANP/ Programu reformi pa smo je donijeli. Donijeti ćemo i odluku o članstvu u NATO-u. Dodik će ponovo u tome učestvovati. Neka intimno bude protiv NATO-a koliko hoće, samo neka kao i do sada potpisuje odluke – poručio je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.