Najave

Konačna presuda krvniku Mladiću do kraja 2020. godine

Objavljeno: 12.12.2019. u 08:38

Međunarodni sud u Hagu prvostepenom presudom osudio je Mladića na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida u Srebrenici, počinjenih ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti

Predsjednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove Carmel Agius  najavio je da će pravosnažna presuda krvniku Ratku Mladiću biti izrečena do kraja 2020. godine. 

Agius je predstavljajući šestomjesečni izvještaj u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija u New Yorku rekao da očekuje da će, pored presude nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske, do kraja naredne godine biti izrečene i presude u ponovoljenom suđenju Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, nekadašnjim šefovima Državne bezbjednosti Srbije čije su jedinice činile zločine u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj tokom ratnih dešavanja devedestih godina prošlog vijeka.

Podsjetimo, Međunarodni sud u Hagu prvostepenom presudom osudio je Mladića na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida u Srebrenici, počinjenih ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije