open-navfaktor-logo
search
Alternativni prijevoz
Konačno kreće rekonstrukcija pruge, umjesto tramvaja sa Ilidže autobusi svake tri minute
U četvrtak ili petak konačno bi trebala početi dugonajavljivana i nekoliko puta prolongirana rekonstrukcija tramvajske pruge.
23.08.2021. u 20:54
get url
text

Ovu informaciju za Faktor potvrdio je Senad Mujagić, v.d. direktora GRAS-a.

VEZANI TEKST - Šta se dešava u GRAS-u nakon najavljenog stečaja?

- Sutra je sastanak nakon kojeg će se definitivno znati da li rekonstrukcija kreće u četvrtak ili petak. U ovom trenutku mogu potvrditi da će se prvo rekonstruisati dio pruge od Ilidže do Nedžarića. Na sutrašnjem sastanku bit će utvrđena i dinamika radova, a, prema prvim informacijama, sve bi trebalo biti gotovo za dva mjeseca-govori Mujagić.

Ono što posebno zabrinjava stanovnike Kantona Sarajevo je na koji način će biti organiziran alternativni prijevoz, jer već mjesecima GRAS nema dovoljno autobusa ni za standardne autobuske linije.

- Građane će za vrijeme rekonstrukcije pruge Ilidža – Nedžarići prevoziti ukupno osam autobusa, četiri GRAS-ova i 4 Centrotransova, tako da će polasci sa Ilidže i iz Nedžarića biti svake tri minute – optimističan je Mujagić.

Već duže vrijeme spekuliše se da se priprema i stečaj GRAS-a.

- Mi radimo svoj posao najbolje kako znamo. Ostalo je na Vladi Kantona Sarajevo, a sadašnjoj Upravi GRAS-a na čelu sa mnom produžen je mandat za još 30 dana – kaže v.d. diektora GRAS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.