open-navfaktor-logo
search
Trg mimo zakona
Konaković ljut što je Inspekcija zaustavila radove i osuo paljbu po Kapidžiću i SDA: Samo u Sarajevu...
Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, i zastupnik te stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, oglasio se na Twitteru povodom odluke Federalne uprave za inspekcijske poslove da zaustavi nelegalne radove na "trgu" ispred zgrade preduzeća Sarajevo - šume, na raskrsnici Titove, Kranjčevićeve i Alipašine ulice u Sarajevu.
30.07.2022. u 10:13
get url
text

Općina Centar kao investitor pokrenula je radove iako nema dozvolu Federalnog ministarstva prostornog uređenja niti Komisije za nacionalne spomenike BiH.

Kako se vidi na tabli obavještenja, izvođač radova je firma Dinalsa d.o.o., nadzor vrši Energoinvest d.d., a investitor je Općina Centar. Također je navedeno da je predviđeni rok za završetak radova oktobar 2022.

VEZANI TEKST - Općina Centar bez ikakvih dozvola počela gradnju "trga" na Skenderiji, inspektor na terenu zabranio radove

Odmah po saznanju o ovim aktivnostima, federalni inspektor je izašao na mjesto događaja i ogradio žutom trakom gradilište, te će dalji radovi biti zabranjeni.

Očito ljuut zbog ovog poteza Konaković je, u svom stilu, napisao sljedeće: 

- Ovaj projekat su zaustavili SNSD, HDZ i SDA u Centru. Onako. Da pokažu da mogu. Ne smiju naravno u Banja Luci, Širokom, Doboju, Grudama, na Jahorini, samo je SDA Sarajevo isporučila! I još Kapidžić životom brani odluku SNSD kadra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.