Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo ministrica obrazovanja i nauke u ostavci Zineta Bogunić između ostaloga u svom obraćanju kazala je da je predsjedavajući Elmedin Konaković insistirao da za savjetnika u Ministarstvu imenuje osobu sa novopazarskog univerziteta Muamera Zukorlića.

Konaković se kratko osvrnuo na ovu ministricinu optužbu, nemušto to demantirajući iznošenjem neistina.

Svjesno je prešutio, jer je razotkriven, da Refik Šećibović, kojeg je nametao Bogunić, jeste prorektor za izuzetnost na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, čiji je osnivač i vlasnik zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije i kandidat za reisu-l-ulemu IZ u BiH Muamer Zukorlić.

-To što pričate o savjetniku, nije novopazarski dekan, već je bio pomoćnik za obrazovanje u Vladi Zorana Đinđića. Proveo je reformu obrazovanja u skladu sa Bolonjom. Sa Refikom Šećibovićem sam jednom vidio se u životu, popio kafu- rekao je Konaković, dodajući da za svjedoka poziva Damira Marjanovića kojeg je zamolio da sjedne sa Šećibovićem i da mu kaže šta misli o njemu kao ekspertu.  

Refik Šećibović jeste bio pomoćnik u Đinđićevoj Vladi. Ali isto tako, Zukorlićev je saradnik, što je Konaković zaboravio kazati, iako se odavno zna koliko su čvrste veze između njega i Zukorlića. Šećibović, što je Konaković također svjesno prešutio, promotor je Zukorlićevih knjiga.

Refik Šećibović je svoj radni vijek proveo u Srbiji, gdje je i rođen. Baš kao i njegova supruga Marijana. Bili su članovi Nezavisnog bloka Senada Šepića.

Osnivač je Visoke škole za turizam i menadžment Konjic u Konjicu, na kojoj je dekanesa njegova supruga.

Godine 2017. profesor Šećibović postaje redovni član Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, inače privatne Akademije Konakovićevog dobroj prijatelja Muamera Zukorlića, kojoj je prije izvjesnog vremena iz Budžeta Kantona Sarajevo dao 60.000 KM.

VEZANI TEKST- Konaković sa 60.000 KM iz budžeta podržao Zukorlićev BANU

VEZANI TEKST - Sasvim neobično sijelo u Saraju