Politički transferi

Konakovićevi "preletači": Ilda Alibegović, od SDP-a, preko SBB-a, GS-a, A-SDA i POMAK-a do Naroda i pravde?

Objavljeno: 25.08.2019. u 22:33 Autor: E.L.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, poznat je u javnosti po mnogo čemu, a jedna od njegovih karakterističnih osobina (valjda zbog činjenice da se time bavio i u košarkaškim vodama) jesu transferi, narodski rečeno kupovina stranačkih "preletača"

FOTO: Foto: Čitatelj

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, poznat je u javnosti po mnogo čemu, a jedna od njegovih karakterističnih osobina (valjda zbog činjenice da se time bavio i u košarkaškim vodama) jesu transferi, narodski rečeno kupovina stranačkih "preletača".

Tako je u petak (23. august) u Bihaću Konaković svom NiP približio i aktuelnu zastupnicu Pomaka u Skupštini USK Ildu Alibegović, kojoj nije strano mijenjanje stranačkih dresova, naprotiv.

Krenimo redom.

Alibegović je svoju političku karijeru počela graditi u bihaćkom SDP-u. Nakon toga, prelazi u SBB i 2012. godine bila je kandidat ove stranke za Gradsko vijeće Bihać i osvojila je za vijećnićki mandat.   

Dvije godine kasnije, SBB je stavlja na kandidatsku listu za Skupštinu USK, ali ne polazi joj za rukom da uđe u skupštinske klupe.  

Nakon SBB-a, mlada i ambiciozna Ilda Alibegović se pridružuje Građanskom savezu. Osvaja vijećnićki manadat u Gradskom vijeću Grada Bihaća, gdje je izabrana za dopredsjedavajuću.

No, očigledno da pozicija gradskog vijećnika nije zadovoljila njene političke ambicije, te kao kandidat "A-SDA i POMAK zajedno" na izborima 2018. godine ulazi napokon u Skupštinu USK-a.  

Kafa u Bihaću sugeriše da je blizu novog stranačkog dresa. Ostaje tek da se vidi da li je Konakovićeva ponuda za mlađahnu Alibegović dovoljno primamljiva.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije