NSRS

Konstituisan novi sastav odbora i komisija

Objavljeno: 10.12.2018. u 15:07

Darko Babalj predvodit će Odbor za bezbjednost, Odbor za obrazovanje, nauku kulturu i informisanje Gordana Tešanović, za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Draško Stanivuković, a predsjednik Odbora za zaštitu prava izbjeglica, raseljenih lica i povratnika je Milan Švraka

FOTO: ARHIV

U Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) konstituisan je novi sastav odbora, komisija i drugih radnih tijela desetog saziva entitetskog parlamenta.

Novi predsjednik Komisije za izbor i imenovanje, u kojoj je ukupno devet članova, bit će poslanik Igor Žunić, a njegov zamjenik Davor Šešić. 

Predsjednik Administrativne komisije je Slavko Gligorić, a Odbor za ustavna pitanja vodit će Nedeljko Čubrilović. 

Za predsjednicu Zakonodavnog odbora izabrana je Dušica Šolaja, politički sistem, pravosuđe i upravu vodit će Dragan Čavić, Odbor za reviziju Tomica Stojanović, za privredu Maksim Skoko, a Odbor za finansije i budžet Željka Stojičić. 

Predsjednik Odbora za praćenje stanja u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja bit će Milica Lovrić, za zaštitu životne sredine Ilija Tamindžija, a za evropske integracije i regionalnu saradnju Igor Crnadak. 

Darko Babalj predvodit će Odbor za bezbjednost, Odbor za obrazovanje, nauku kulturu i informisanje Gordana Tešanović, za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Draško Stanivuković, a predsjednik Odbora za zaštitu prava izbjeglica, raseljenih lica i povratnika je Milan Švraka. 

Predsjednik Odbora jednakih mogućnosti je poslanik Mijo Perkunić, Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Obren Marković, za boračko-invalidsku zaštitu Marinko Dragišić, a Odbora za zdravstvo, rad i socijalnu politiku Duško Ivić. 

Davor Šešić uzabran je za šefa Odbora za pitanja djece, mladih i sporta, dok je na čelu Odbora za lokalnu samoupravu Srđan Todorović, a Odbora za trgovinu i turizam Goran Jerinić. 

Predsjednik Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda, uime parlamenta RS-a, bit će Nedeljko Čubrilović, a Etičkog odbora Ranka Perić Romić.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije