Riječ je o osam muškaraca i šest žena. Tri muškarca su srednje životne dobi, tri mlađe i dva starije životne dobi. Četiri ženske osobe su mlađe životne dobi i dvije starije. 

Jedanaest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima, dok tri osobe nisu mogle da navedu jasnu epidemiološku vezu sa pozitivnim osobama. Tri osobe su hospitalizovane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. 

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 sata, testirano je 18 zdravstvenih radnika iz Bosanske Gradiške, Prijedora i Doboja, a novi virus korona potvrđen je kod pet medicinskih sestara i tehničara iz Bolnice u Prijedoru. Riječ je o osobama koje su bile u kontaktu sa zdravstvenim radnikom kod kojeg je ranije potvrđen test na novi virus korona i koji se u skladu sa procedurom od tada nalaze u izolaciji. Testirani su i svi ostali radnici sa ovog odjela Bolnice u Prijedoru koji su negativni. Također, testirano je i devet vaspitača iz dječijeg vrtića iz Srpca i ovi nalazi su negativni.  

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.292 slučaja virusa korona, a ukupno su preminule 93 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. 

U RS-u od novog virusa korona do sada se oporavilo ukupno 658 osoba.