open-navfaktor-logo
search
Baraž za EURO
Koronavirus ušao u reprezentaciju Srbije pred meč decenije
Fudbalski savez Srbije objavio je u četvrtak, na dan utakmice baraža za Evropsko prvenstvo, da je Luka Milivojević pozitivan na koronavirus.
12.11.2020. u 10:55
get url
text

- Poslije redovnog testiranja obavljenog u ponedjeljak po dolasku reprezentativaca u Sportski centar FS Srbije u Staroj Pazovi utvrđeno je da je Luka Milivojević, kapiten Crystal Palacea, pozitivan na COVID-19. U skladu s medicinskim propisima i protokolima Evropske fudbalske federacije, Milivojević je odmah po dobijanju rezultata napustio sportski centar i boravak u Srbiji nastavio je u kućnoj izolaciji - saopćeno je iz FS Srbije.

VEZANI TEKST - Večeras odluka o posljednjim putnicima na EURO

Dodali su da je Milivojević dan kasnije uradio još jedan kontrolni test, koji je također pokazao da je pozitivan.

- Boravak u Srbiji provest će u skladu s važećim zakonima Vlade Republike Srbije, koji se odnose na epidemiju COVID-19. Svi igrači i stručni štab A tima su na ponovo obavljevnim testiranjima dobili negativne rezultate, tako da su preostali reprezentativci na raspolaganju selektoru Ljubiši Tumbakoviću za utakmicu protiv Škotske - zaključili su iz srbijanske kuće fudbala.

Utakmica finala baraža za EURO 2020 između Srbije i Škotske igrat će se večeras s početkom u 20.45 sati na stadionu Rajko Mitić u Beogradu. Srbija ima priliku da prvi put zaigra na EP pod tim imenom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.