Utorak, 24.11.2020.

Turnir u Aziji

Košarkaška reprezentacija BiH otputovala za Kinu, Bosnić poveo 13 igrača

Bosnić je želio dodatno ojačati roster koji će u deset dana odigrati devet utakmica, što zahtijeva što je moguće širu rotaciju

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je na turnir koji će se od 12. do 22. jula održati u Kini.

Baš kao što je u nedavnoj izjavi za Faktor.ba najavio selektor košarkaške reprezentacije naše zemlje Vedran Bosnić u Aziju je poveo 13 košarkaša.

Bosnić je želio dodatno ojačati roster koji će u deset dana odigrati devet utakmica, što zahtjeva što je moguće širu rotaciju. Put Kine krenuli su Sani Čampara, Amar Gegić, Amar Balić, Kenan Kamenjaš, Rijad Avdić, Njegos Sikiraš, Ismet Sejfić, Emir Ahmedović, Samir Šehić, Mirza Bulić, Nedžad Muratović, Abdulah Kamerić i Jure Zubac.

- Kako sam to ranije i najavljivao, ovoga ljeta željeli smo na djelu vidjeti igrače koji u proteklom periodu nisu dobijali previše šanse. Naša želja je da ustvari vidimo koga od ovih igrača možemo priključiti okosnici tima u narednim kvalifikacijama za Eurobasket - rekao je Bosnić pred polazak na daleki put.

Bh. reprezentativce očekuje oko 36 sati putovanja. Ukoliko sve protekne po planu, košarkaški Zmajevi će iz Sarajeva, preko Münchena, gdje će na let čekati osam sati, stići u Shanghai, a potom ih očekuje još jedan dvosatni let i oko dva sata vožnje autobusom do konačne destinacije.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh