open-navfaktor-logo
search
Agresija na Ukrajinu
Kremlj: U petak ceremonija pridruživanja otcijepljenih ukrajinskih regiona Rusiji
Ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovat će u petak, 30. septembra, ceremoniji pridruživanja otcijepljenih ukrajinskih regiona Rusiji, izjavio je u četvrtak Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja, prenosi Anadolu agency (AA).
29.09.2022. u 13:01
get url
text

Peskov je danas u Moskvi potvrdio da će se Putin sastati s predstavnicima vlasti ukrajinskih separatističkih oblasti Donjeck, Herson, Lugansk, Zaporožje i potpisati sporazume o njihovom pridruživanju Rusiji, nakon čega slijedi ceremonija.

- Ceremonija će se održati u petak u Kremlju u 15 sati po moskovskom vremenu, a bit će potpisani sporazumi sa sve četiri teritorije na kojima su održani referendumi - rekao je Peskov.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije objavilo je da je 98 posto birača izabralo da se pridruži Ruskoj Federaciji nakon referenduma u oblastima Herson, Zaporožje, Donjeck i Lugansk u Ukrajini.

Glasanje je osudila međunarodna zajednica, a evropske nacije i Sjedinjene Američke Države su referendume nazvali "sramnim" i poručili da rezultati neće biti priznati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.