Subota, 30.09.2023.

Krijumčarenje cigareta: U policijskoj akciji "Wolf" uhapšeno 13 osoba, pretresi još u toku

 U policijskoj akciji "Wolf" do sada je uhapšeno 13 osoba na području Banje Luke i Foče. Pretreseno je 20 lokacija, a pretresi su još u toku.

Iz MUP-a RS su istakli da je akcija usmjerena na presjecanje lanca krijumčarenja i rasturanja visokotarifnih roba, prvenstveno cigareta i duhanskih proizvoda, koje su prethodno krijumčarene iz Crne Gore u BiH, a potom rasturane na teritoriji naše zemlje.

Do sada je oduzeto oko 65.000 kutija cigareta.

U akciji je zadokumentovano izvršenje više krivičnih djela organiziranog krijumčarenja i "rasturanja" cigareta stranog porijekla bez akciznih markica uz učestvovanje većeg broja osoba organiziranih u međusobno povezivanje kriminalne grupe radi ostvarenja tog krivičnog djela.

U toj grupi, kako se moglo čuti iz institucija uključenih u ovu akciju, svi imaju jasne uloge koje su podijeljene na organizatore, dobavljače, vozače, čistače, kupce i saučesnike u krijumčarenju i rasturanju te akcizne robe.

Između ostalog, bit će procesuiran i jedan službenik Granične policije i jedna osoba koja više nije uposlenik MUP-a RS-a, ali dok je rađena ova akcija, bio je aktivni pripadnik MUP-a RS.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh