open-navfaktor-logo
search
Pusta obećanja
Krišto umjesto Čovića 2018. položila kamen temeljac za hidroelektranu, 2022. nema ni natpisa ni objekta
Prije četiri godine, 16. jula 2018. Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice za članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, položila je kamen temeljac za hidroelektrane Vrilo na području Tomislavgrada.
29.07.2022. u 09:43
get url
text

Kako piše hercegovina.info, Krišto je to učinila umjesto čelnika HDZ-a Dragana Čovića koji je u Rusiji bodrio Hrvatsku u finalu Svjetskog prvenstva u fudbalu. Četiri godine kasnije, kako piše ovaj portal, nema ni kamena temeljca niti "investicije".

Elektroprivreda HZHB je u saradnji s njemačkim KfW-om osigurala kreditna sredstva u vrijednosti 90 miliona eura, urađene su sve studije i analize, dobijene sve saglasnosti i onda naprasno sve padne u vodu i obustavi se izgradnja ovog, kako se tada govorilo, "strateškog projekta hrvatskog naroda u BiH".

Od strateškog projekta hrvatskog naroda ostao je tek jedan veliki kamen, s kojeg je čak i skinuta prigodna ploča, pa se neupućeni šetači, kojih je sve više uz jezero, često pitaju čiji je kamen i čemu služi, navodi hercegovina.info.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.