Potjera u Sarajevu

Kroz crveno na Socijalnom i na Čengić Vili, specijalci ga savladali na Otoci

Objavljeno: 07.10.2018. u 21:45 Autor: M. M.

Dvadesetčetverogodišnjaka specijalci sustigli kod Mosta kongresmena McCloskey i savladali uz upotrebu lisica 

FOTO: Fokus.ba

Pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Kantona sarajevo danas su, nakon potjere, uhapsili vozača "BMW"-a 3, koji je, nakon što je dvaput prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, odbio naređenje policije da stane.

Kako nezvanično saznajemo, priveden je 24-godišnji Senaid B.iz Sarajeva.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, vozač "BMW"-a najprije je prošao kroz crveno svjetlo na raskrsnici "Socijalno", a potom na Čengić Vili kod "Vjetrenjače".

Nakon toga, odbio je naređenje policije da se zaustavi, te je za njim pokrenuta potjera. Specijalci su ga sustigli u blizini Mosta kongresmena McCloskey na Otoci, gdje su ga, budući da je odbio saradnju, morali izvući iz vozila, te su ga,  uz upotrebu lisica, priveli.

Glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija potvrdila nam je da će vozač "BMW"-a biti prijavljen sudu zbog počinjena četiri prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti u saobraćaju.

Naime, osim tri spomenuta prekršaja, ovaj vozač nije posjedovao ni važeću vozačku dozvolu.

Portal Fokus objavio je videosnimak ove akcije hapšenja, koji je snimio neko od građana Sarajeva. 

Source: Policija hapsi vozača BMW-a u Sarajevu by FokusPromo

Izvor:   Faktor /Fokus

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije