Nakon razgovora, Lavrov je poručio da se Rusija zalaže za saradnju sa narodima u BiH, te da Rusija podržava principe Dejtonskog sporazuma. On je pozvao sve da poštuju ovaj sporazum.

Poručio je da svaki pokušaj rušenja Dejtonskog sporazuma može izazvati najozbiljnije rizike i posljedice.

- Temeljni principi zahtijevaju da svi problemi u BiH budu riješeni unutrašnjim političkim dijalogom, bez stranog miješanja - istakao je šef ruske diplomatije.

Rekao je da je sazrelo pitanje o zatvaranju OHR-a jer BiH nije potreban međunarodni protektorat u vidu visokog predstavnika. On je istakao da je primljena na znanje odluka Republike Srpske o vojnoj neutralnosti, te da Rusija smatra da je ova odluka ispravna.

Lavrov je  naglasio da je Rusija spremna za nastavak saradnje sa BiH u borbi protiv pandemije virusa korona, uključujući i aspekt koji se odnosi na nabavku ruske vakcine.

Dodik je prethodno rekao da očekuje da bude potvrđeno međusobno razumijevanje Republike Srpske i Rusije, koja nikada nije ugrozila teritorijalni integritet BiH nego je smatrala da treba da zaštiti sve dijelove u skladu sa Dejtonom.

Sa Lavrovom je, kaže, razgovarao o Dejtonskom sporazumu "koji nije napravljen da bude promijenjen i ukinut bez saglasnosti svih strana u BiH - dva entiteta i tri konstitutivna naroda".

- Mi smo dugo godina izražavali protivljenje međunarodnom intervencionizmu viskog predstavnika i zato tražimo danas da Kancelarija visokog predstavnika i on sam budu ukinuti - rekao je Dodik.

Istakao je da su bonska ovlašzenja prevara i podvala i da PIC nije mogao bilo kome da da takva ovlaštenja. Poručio je da svi zakoni koje je nametnuo visoki predstavnik moraju da budu ukinuti.

Ponovio je da Republika Srpska ne želi i ne prihvata članstvo u NATO-u.