Četvrtak, 07.07.2022.

Lazarevski pušten, njegova majka i drug predati sarajevskom Tužilaštvu

Oni se sumnjiče da su u subotu oko 17 sati upali u stan na Merhemića trgu, te fizički napali vlasnicu stana H. B. koju su opljačkali

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo predali su u nadležnost sarajevskog Kantonalnog tužilaštva dvije osobe koje su uhapšene zbog sumnje da su u subotu popodne napale i opljačkale ženu u njenom stanu na Ciglanama.

Kako je Faktor već ranije objavio, zbog sumnje da su počinili ovo krivično djelo, sarajevski policajci jučer su uhapsili Aleksandra Lazarevskog (26), njegovu majku Sandru Đajić (44) i Aldina Preljevića (27), svi iz Sarajeva.

Nakon krim-obrade u policiji Aleksandar Lazarevski je pušten, dok su njegova majka Sandra Đajić i drug Aldin Preljević predati Tužilaštvu.

- Osumnjičeni će biti zadržani 24 sata, a nakon što ih ispita postupajući tužilac odlučit će o eventualnom prijedlogu za pritvor - kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS. 

Oni se sumnjiče da su u subotu oko 17 sati, upali u stan na Merhemića trgu, te fizički napali vlasnicu stana H. B. Od nje su ukrali zlatni nakit, nakon čeg asu pobjegli.

Krim-istražitelji Odjeljenja za imovinske delikte pronašli su ih i uhapsili jučer u 14.30 sati.

Svi su odranije poznati policiji.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh