Nedjelja, 28.02.2021.

Atrakcija

Let balonom iznad Kapadokye

FOTO: AA

Krajolik Kapadokye nalazi se na listi Svjetske baštine UNESCO-a, a pogled iz balona je jedinstveno iskustvo koje svake godine privlači stotine hiljada turista iz cijelog svijeta

Let balonom nepresušni je izvor adrenalina i fascinacije kod turista koji posjećuju jednu od poznatijih turskih destinacija Kapadokyu, javlja Anadolu Agency (AA).

Pejzaž Kapadokye nalazi se na listi Svjetske baštine UNESCO-a, a pogled iz balona je jedinstveno iskustvo koje svake godine privlači stotine hiljada turista iz cijelog svijeta.

Riječ je o specifičnom reljefu koji je nastao od vulkanske lave koju su planine Erciyes i Hasan izbacivale prije nekoliko miliona godina.

Turisti koji smognu hrabrosti svako jutro imaju priliku da se balonom vinu u visine iznad tog mjesta koje je spoj prirodnih i historijskih fenomena.

Tako se nebo iznad kapadokijskih kanjona svakog dana okiti sa najmanje 150 šarenih balona.

Predsjednik Udruženja turističkih vodića u Nevsehiru (NERO) Yunus Unal za AA je kazao da su letovi balonom sve popularnija atrakcija i da sve više turista u Kapadokyu dolazi upravo kako bi iskusila tu vrstu adrenalinskog iskustva

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh