Dragan Amidžić Amidža iz Novog Sada, koji je sinoć ubijen u sačekuši, bio je poznat po svom, nimalo uobičajenom ponašanju. Prije nekoliko godina oklopnim vozilom u Mišeluku i Sremskoj Kamenici uništio je kolovoz i zaštitnu ogradu i zašta je dobio prekršajnu prijavu.

Novosađani su ga prije svega znali po ludačkoj vožnji privatnim mlaznjakom, a pamti se i njegov verbalni napad na gradonačelnika, kao i obračun s novinarima.

Novosađani kažu da je Amidžić, imućni biznismen, radio po Novom Sadu šta god je htio!

-Svi ga u ovom gradu znaju po bezobraznom i bahatom ponašanju! Prije svega je poznat po vožnji privatnog mlaznog aviona "galeb". Ima običaj da leti na maloj visini i tako ugrožava ljude i kod njih izaziva strah i uznemirenje. U aprilu pretprošle godine nadlijetao je centar grada tokom trajanja političkog mitinga, a na plaži Štrand je na svega nekoliko desetina metara izvodio akrobacije. Poznat je i po tome što "bentli" i "porše" vozi neverovatnom brzinom gradskim ulicama- rekao je prije nekoliko godina za "Kurir" izvor iz novosadske policije.

Amidžić je svojevremeno izvrijeđao tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića. Osim aviona i skupocjenih automobila, Amidžić je posjedovao i gliser i brze motore.

Amidžić je prije nekoliko godina napao i novinara tadašnjeg TV Apolo.

-Dok je novinar snimao prilog, Amidžić ga je brutalno i siledžijski napao i počeo da mu prijeti smrću! Sve vrijeme se pozivao na političku podršku koju ima - saopćio je tada TV Apolo, što je pokojni Amidžić kasnije demantovao.

Poslovi kojima se bavio Amidžić

- bio je vlasnik hotela "Sajam"

- u njegovom posjedu je bilo nekoliko ugostiteljskih objekata

- posjedovao je nekoliko benzinskih pumpi