open-navfaktor-logo
search
Oštra osuda
Ljekarska komora KS: "Gladni vukovi" ugrožavaju ugled i čast prof. dr. Sebije Izetbegović
Pojedine javne medijske i stranačke ličnosti uporno, kao gladni vukovi, pokušavaju diskreditirati člana naše Ljekarske-Liječničke komore KS, doktoricu, profesoricu Sebiju Izetbegović, navodi se u saopćenju Ljekarske-Liječničke komore KS koje potpisuje predsjednica prof. dr. Ksenija Miladinović.
28.05.2021. u 10:35
get url
text

- Komora se u više navrata javno oglašavala ukazujući na negativne efekte medijskog senzacionalizma i medijskih špekulacija koji su usmjereni na čast i ugled ljekarske struke jer to u konačnici rezultira narušavanjem zdravstvenog sistema i zaštite zdravlja građana, a u ovom slučaju i narušavanjem ugleda naše renomirane obrazovne ustanove, Medicinskog fakulteta. Nepojmljivo je da je to možda i cilj upornih, raznovrsnih pokušaja javnog diskreditiranja doktorice Izetbegović.

VEZANI TEKST - Zagrebački indeks prof. dr. Izetbegović: Najbolje ocjene i kod prof. Funduk Kurjak, supruge Asima Kurjaka

Angažovanje prof. dr. Asima Kurjaka, njegovo "nesjećanje", pa "sjećanje", završilo je štetno po cijenjenog profesora i dovelo u pitanje njegovo sadašnje učešće u nastavno-naučnom procesu. Sve ovo prerasta u jednu neuspješnu medijsku farsu i dovodi u pitanje ulogu medija u važnom segmentu društvenog života, a to je zdravstvo. Svjesni smo da u zdravstvenom sistemu ima puno posla za poboljšanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, za reorganizaciju zdravstvenog sistema u KS, ali ovo nije pravi put.

Pokretači ove medijske kampanje za ugrožavanje ugleda i časti članice Komore, prof. dr. Sebije Izetbegović trebaju se zapitati, čija etika, ugled i poštenje su narušeni? Nije lako ukaljati ni ugled Medicinskog fakulteta u Sarajevu, institucije koja svojom čašću i deontologijom čini temelj naše univerzitetske zajednice. Institucije, koja se ponosi nizom renomiranih i međunarodno priznatih ljekara koje je polučila. Institucije, koja usađuje neprikosnoveni temelj ljekarskoj struci, etici, časti i deontologiji. Ljekarska-Liječnička komora KS oštro osuđuje javno preispitivanje validnosti edukacije prof. dr. Sebije Izetbegović, kao dijela višegodišnjeg javnog progona - stoji u saopćenju Ljekarske-Liječničke komore KS.                                                                                            

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.