open-navfaktor-logo
search
Tomislavgrad
Lokalni taksista pretučen zbog konobarice
Policija iz Livanjskog kantona pronašla je i uhapsila 47-godišnjeg B. R. iz Tomislavgrada, koji se sumnjiči da je prije nekoliko dana fizički napao lokalnog taksistu i nanio mu povrede zbog kojih je završio u livanjskoj kantonalnoj bolnici.
05.02.2020. u 15:59
get url
text

Prema informacijama iz kantonalnog MUP-a, policijiji su slučaj prijavili iz Doma zdravlja Tomislavgrad, gdje je taksista potražio ljekarsku pomoć.

Na mjesto događaja izišli su pripadnici Policijske stanice Tomislavgrad, te utvrdili da se radi o osobi M. V., rođen 1963. godine u Tomislavgradu, a u razgovoru s njim došlo se do saznanja da je napadnut na dijelu puta Tomislavgrad – Šujica, u mjestu Mokronoge. Dok se kretao vozilom, B. R. mu je svojim vozilom prepriječio put, a zatim ga je više puta udario u predjelu glave. Nakon ukazane ljekarske pomoći u DZ Tomislavgrad, M. V. je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Livnu, na dalje liječenje - kazali su iz MUP-a Livanjskog kantona.

Iz policije su naveli i da je nakon hapšenja provedena kriminalistička obrada nad uhapšenim zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Dalji operativni rad je u toku, saopćio je kantonalni MUP.

Prema nezvaničnim informacijama, povrede je zadobio lokalni taksista "Taxi Ćelo" i to nakon što ga je pozvala radnica ugostiteljskog objekta koja je zatražila taksi uslugu.

Tome se, navodno, usprotivio vlasnik objekta, koji ju je pokušao spriječiti u njenom naumu, da bi najdeblji kraj u svemu izvukao taksista.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.